Tournedos s holandskou omáčkou

  autor   1866x

Suroviny:

800 g odležanej sviečkovice (zo strednej časti)
4 plátky slaniny po 30 g
30 g masla
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Sviečkovicu vcelku umyjeme, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaniny. Osemkrát v odstupe 4 centimetrov pevne previažme kuchynskou niťou. Medzi dvoma niťami mäso prerežme - niť ostáva v strede. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote. Pripravíme si holandskú omáčku a necháme ju na teplom mieste. Tournedos prudko opečieme z každej strany na horúcom masle. Potom z každej strany na minime dopekáme 4 minúty, aby bolo mäso vo vnútri ružové. Osolíme a odstránime slaninu. Podávame s holandskou omáčkou, varenou brokolicou a zemiakovými kroketami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus