Tournedos

  autor   2429x

Postup:

Turnedos sa pripravuje z dobre odležanej sviečkovice, a to z jej strednej časti. Z nej vyrežme plátky mäsa hrubé asi 5 cm, ktoré naklepeme dlaňou, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme olejom a opečieme v rozohriatej masti alebo oleji z obidvoch strán asi 5 minút. Počas opekania ich trocha osolíme. Medzitým si pripravíme tenké krajce bieleho chleba, opražíme ich na masle, položíme na ne upečené plátky mäsa, upravíme ich na misu, obložíme opečenými zemiakmi, udusenou mrkvou a zeleným hráškom a tesne pred podávaním položíme na mäso rezy bylinkového masla. Ako prílohu obohatíme plátkami upečenej husacej pečienky alebo hľuzovkami, pokrm sa potom volá Tournedos Rossini (podľa talianskeho skladateľa, ktorý bol veľkým labužníkom).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus