Tresčí krém

  autor   2766x

Suroviny:

400 g sušenej tresky
2 zemiaky
300 ml olivového oleja
1 celý cesnak
pol viazaničky petržlenovej vňate
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Sušenú tresku namočíme cez noc do vody. Na druhý deň ju vyberieme a naklepeme. Potom ju dáme variť do osolenej vody spolu s 5 strúčikmi cesnaku a s bobkovými listami. Keď je mäkká, vyberieme ju, stiahneme kožu a odstránime kosti. Takto upravenú rybu nasekáme nadrobno alebo pomelieme. Medzitým uvaríme zemiaky, roztlačíme ich a zmiešame s rybou. Pridáme najemno nasekaný zvyšný cesnak a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Zohrejeme olivový olej a postupne za stáleho miešania ho nalievame na rybiu zmes, ktorú vymiešame do peny. Tresčí krém odložíme do chladničky a podávame ako predjedlo s domácou cestovinou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus