Tresčí šalát

  autor   2175x

Suroviny:

600 g tresky
300 ml kyslej smotany
150 ml majonézy
200 g hlávkového šalátu
1 zeler
pol citróna
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Tresku varíme asi 20 minút v osolenej vode. Potom ju vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme z nej kožu, vytiahneme chrbtovú kosť a mäso rozdelíme na menšie kusy. Zeler olúpeme, vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, ochladíme, nastrúhame a pridáme k rybe. Medzitým pripravíme zmes kyslej smotany, majonézy, citrónovej šťavy a ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Zmes nalejeme na nakrájanú tresku so zelerom a všetko spolu dobre premiešame. Tresčí šalát dáme do misy vyložnej listami hlávkového šalátu a odložíme do chladničky. Podávame chladené.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus