Tresčie filé na zelenine

  autor   2789x

Suroviny:

500 g tresčieho filé
100 g nastrúhaného parmezánu
50 g masla (alebo tuku)
200 ml ružového vína
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva olúpaných paradajok
2 mrkvy
1 malý kúsok zeleru
4 lyžice hrozienok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
750 ml mäsového vývaru
pár kvapiek madeiry
zväzok bazalky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, nakrájame na kocky veľké 2 cm a vo vhodnej mise marinujeme ružovým vínom. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime v hrnci a pripravenú zeleninu v ňom opražíme. Pridáme prepasírované paradajky a mäsový vývar. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak, hrozienka a nasekanú bazalku. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Aromatizujeme madeirou a povaríme na miernom ohni asi 20 minút. Pridáme kocky filé aj s ružovým vínom a povaríme ďalších 5 minút. Nakoniec ešte raz ochutíme, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus