Trhanec

  autor   3798x

Suroviny:

3 vajcia
maslo
mlieko na prípravu cesta
hrozienka
1 lyžica hladkej múky
kryštálový cukor
práškový cukor podľa chuti
trocha soli.

Postup:

Z múky a mlieka vypracujeme cesto, ktoré musí byť jemnejšie ako na palacinky, osolíme ho a podľa chuti osladíme. Potom pridáme vajcia a šľahačom ušľaháme tak, aby ešte kúsky bielka boli viditeľné. Na panvici roztopíme maslo, ešte skôr, ako sa začne škvariť, prilejeme cesto a trocha ho opečieme. Prisypeme hrozienka, cesto otočíme bez toho, aby sme ho potrhali a na asi 3 minúty prikryjeme vrchnákom, aby sa parou nadvihlo. Potom ho vidličkou potrháme na menšie kúsky, ktoré na panvici zhrnieme na jednu polovicu a na druhú polovicu dáme lyžicu masla a kryštálového cukru. Keď cukor skaramelizuje, obalíme ním kúsky cesta a ihneď podávame. Suroviny sú pre 1 osobu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus