Trojfarebná šošovica

  autor   4285x

Suroviny:

Po 50 g hnedej
zelenej a červenej šošovice
1 lyžica masla
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
325 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
čierne korenie
soľ.

Postup:

Jednotlivé druhy šošovice osobitne dáme do studenej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň olúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nasekáme, cesnak prelisujeme. Zmiešame s hnedou šošovicou, 1 lyžicou masla, bobkovým listom a asi s 200 ml mäsového vývaru a varíme 3 minúty pri výkone 600 W. Pridáme odkvapkanú zelenú šošovicu a všetko varíme ďalšie 3 minúty pri výkone 600 W. Nakoniec pridáme odkvapkanú červenú šošovicu so zvyšným vývarom a varíme ešte 4 minúty pri výkone 600 W. Šošovicu ochutíme soľou a čiernym korením a zamiešame do nej kúsky masla. Tip: Jednotlivé druhy šošovice potrebujú rôzny čas na to, aby zmäkli. Dĺžka varenia však nezávisí iba od druhu, ale aj od toho, ako dlho bola šošovice namočená. Najistejšie je, ak šošovicu po každej etape ochutnáme a podľa potreby ešte trocha povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus