Trvanlivá škvarková nátierka s údeným bÃÂ

  autor   1534x

Suroviny:

250 g vareného údeného bôčika
300 g škvariek
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
200 g bravčovej masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Varený údený bôčik a škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do teplovzdornej misy a zalejeme roztopenou bravčovu masťou. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom. Dobre premiešame a necháme stuhnúť. Natierame na chlieb, pečivo, sendvič alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou cibuľou. Táto nátierka je trvanlivá. Uskladňujeme ju v chladničke.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus