Tuniak pečený na oleji

  autor   4455x

Suroviny:

750 g očisteného tuniaka
100 ml oleja
150 g cibule
10 g cesnaku
25 g hladkej múky
rasca
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očisteného tuniaka nakrájame na podlhovasté kusy. Jednotlivé kusy osušíme, posolíme, okoreníme a potrieme soľou s rozotretým cesnakom. Takto pripravené kusy vložíme do kameninového hrnca a necháme v chladničke 2 až 3 dni uležať. Potom tuniaka opečieme na polovičnej dávke oleja, pridáme rascu a v rúre dopečieme. Tuniaka počas pečenia občas prelievame šťavou. Pečeného tuniaka vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme dočervena, zalejeme potrebným množstvom vody alebo vývaru a varíme 30 minút. Uvarenú šťavu precedíme a podľa potreby dosolíme. K tuniaku podávame rôzne šaláty alebo zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus