Tuniakový sendvič

  autor   3001x

Suroviny:

2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (asi 150 g)
3 vajcia
75 g kyslej smotany
75 g majonézy
100 g paradajok
2 lyžice citrónovej šťavy
12 plátkov toastového chleba
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zelerovú vňať a paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Vňať nasekáme nadrobno. Tuniaka zlejeme z nálevu a necháme odkvapkať na site. Zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou šťavou, paradajkami, vňaťou, soľou, mletým čiernym korením a necháme odstáť. Vajcia olúpeme a nakrájame na plátky. Plátky rozložíme na 6 toastových chlebov, na ne natrieme tuniakovú zmes. Prikryjeme zvyšnými toastovými plátkami. Spojené plátky dva razy priečne prerežme - dostaneme 4 trojuholníky. Do každého zapichneme špáradlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus