Tvarohová torta

  autor   5640x

Suroviny:

Cesto: 175 g hladkej múky
75 g kryštálového cukru
75 g masla
1 vajce
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
Plnka: 500 g tvarohu
150 g kryštálového cukru
3 žĺtky
150 ml oleja
250 ml mlieka
1 vanilínový cukor
1 Zlatý klas
vyšľahaný sneh z 3 bielkov

Postup:

Všetky suroviny na plnku vyšľaháme na tekutú masu. Múku, cukor, maslo, vajce a kypriaci prášok spolu vymiešame na tuhé cesto a rukou ho povytláčame vo vymastenej tortovej forme. V predhriatej rúre krátko pečieme asi 5 minút. Plnku vylejeme do tortovej formy, v ktorej je už predpečené cesto. Všetko pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia, kým povrch torty nebude upečený dohneda. Pred vytiahnutím z rúry pichneme do cesta a presvedčíme sa, či je dosť prepečené.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus