Tvarohové koláčiky s citrónovým šerbetom

  autor   2468x

Suroviny:

400 g nízkotučného tvarohu
2 vajcia
60 ml pomarančového likéru
4 porcie citrónového šerbetu
200 g múky
1 balíček vanilkového cukru
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
75 g cukru
tuk na pečenie
niekoľko vetvičiek medovky.

Postup:

Tvaroh zabalíme do utierky a dôkladne vytlačíme. Z tvarohu, múky, vajec, vanilkového cukru, nastrúhanej citrónovej kôry, cukru a pomarančového likéru vypracujeme cesto. Tuk rozpálime na panvici, lyžicou povykrajujeme z cesta knedličky, dáme ich do tuku, pritlačíme, aby sa "sploštili" a upečieme dozlata. Uložíme na taniere, polejeme šerbetom, ozdobíme lístkami medovky a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus