Tvarohový krém s marhuľovou omáčkou

  autor   3153x

Suroviny:

1 vajce
2 žĺtky
150 ml smotany na šľahanie
200 g tvarohu
marhuľový likér
150 g zaváraných marhúľ
3 plátky žlatíny (alebo žlatíny v prášku)
50 g práškového cukru.

Postup:

Vajce, žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a elektrickým šľahačom vyšľaháme krém. Pridáme smotanu a ešte minútu šľaháme. Želatínu necháme napučať vo vode. Asi štvrtinu krému zohrejeme nad parou a vymiešame doň studenú vyžmýkanú žlatínu. Pridáme ju k zvyšnému krému. (Ak použijeme žlatínu v prášku, postupujeme podľa návodu). Krém naplníme do formičiek a odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Zatiaľ pripravíme omáčku. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Dáme do mixéra a s dostatočným množstvom kompótovej šťavy zmes rozmixujeme. Dochutíme likérom, ale s mierou! Formičky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody, vyklopíme na dezertný tanier a prelejeme omáčkou. Podávame s biskvitom alebo s piškótami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus