Úené mäso s hrachovou kašou

  autor   7216x

Suroviny:

400 g údeného karé
2 zrnká nového korenia
3 zrnká čierneho korenia. Hrachová kaša: 300 g suchého hrachu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g hladkej múky
40 g masti
soľ.

Postup:

Hrachová kaša: Prebratý suchý hrach umyjeme, zalejeme prevarenou studenou vodou a necháme namočený do druhého dňa. Pred prípravou podľa potreby dolejeme vodou a hrach uvaríme domäkka. Zahustíme bledou zápražkou, ktorú pripravíme z masti, múky a polovice nadrobno nasekanej cibule. Povaríme asi 20 minút a pretrieme cez sito, alebo necháme rozvariť. Podľa chuti osolíme, pridáme rozotretý cesnak a posypeme zvyšnou cibuľou, ktorú sme nakrájali na kolieska a dozlatista opražili. Úené karé uvaríme s celým čiernym a novým korením domäkka. Vykostíme, nakrájame na plátky. Podávame s hrachovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus