Úený zajac na metohijský spôsob

  autor   2846x

Suroviny:

1 zajac (asi 2000 g)
500 g údenej slaniny
100 ml vínneho octu
200 g mrkvy
1 zeler
1 petržlen
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očisteného zajaca umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou a zavesíme na 5 dní do udiarne. Úeného zajaca dáme variť spolu s mrkvou, zelerom, petržlenom, vínnym octom, mletým čiernym korením a soľou. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Úeného zajaca podávame s nakladanými uhorkami a paprikami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus