Úhor s chrenom

  autor   2346x

Suroviny:

600 g úhora
2 čajové lyžičky nastrúhaného chrenu
200 ml kyslej smotany
1 citrón
20 g hladkej múky
hydinový vývar (voda)
4 lyžice masti
1 lyžica nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očisteného úhora pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať 2 až 3 hodiny. Potom ho osolíme, okoreníme a prudko opečieme v rozpálenej masti. Pridáme nastrúhaný chren a múku. Opražíme, podlejeme vývarom a varíme. Nakoniec ochutíme kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a majonézovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus