Uhorkový nákyp

  autor   2254x

Suroviny:

400 g šalátových uhoriek
30 g masti
30 g hladkej múky
250 ml mlieka
2 vajcia a 1 žĺtok
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šalátové uhorky olúpeme a nastrúhame. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme mlieko, žĺtok a povaríme. Vychladnutý bešamel premiešame s nastrúhanými uhorkami, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a žĺtky. Premiešame a potom zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Zmes dáme do vymastenej nádoby a uvaríme vo vodnom kúpeli alebo upečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus