Uhorky plnené mäsom

  autor   2011x

Suroviny:

4 menšie šalátové uhorky
200 g hovädzieho mäsa
150 g prerasteného bravčového mäsa
50 g šampiňónov
1 žmľa
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica mlieka
1 lyžica tuku na vymastenie misy
1 kápia
2 lyžice oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šalátové uhorky olúpeme, rozkrojíme po dĺžke napoly, dužinu vydlabeme a vnútro osolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatom oleji, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme domäkka. Oba druhy mäsa pomelieme, pridáme cesnak rozotretý so soľou, pomletú žmľu sparenú horúcim mliekom, nakrájanú kápiu a udusené šampiňóny. Všetko okoreníme, poprášime mletou paprikou a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme uhorky, vložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme domäkka. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus