Uhorská polievka

  autor   2351x

Suroviny:

100 g hovädzieho mäsa
100 g bravčového mäsa
100 g baranieho mäsa
40 g masti
200 g zemiakov
4 paradajky
40 g hladkej múky
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Všetky 3 druhy mäsa nakrájame na malé kocky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a opražíme. Zaprášime červenou paprikou a múkou. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky, očistené a nakrájané zemiaky, okoreníme, osolíme a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Namiesto zemiakov môžme dať do polievky halušky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus