Ukrajinský boršč

  autor   2643x

Suroviny:

250 g hovädzieho mäsa
100 g červenej repy
100 g bielej hlávkovej kapusty
100 g koreňovej zeleniny
200 g zemiakov 2 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
kyslá lahôdková smotana
40 g masti
1 strúčik cesnaku
20 g hladkej múky
1 bobkový list
ocot
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme. Červenú repu nakrájame na rezance a udusíme na polovici masti spolu s paradajkovým pretlakom a trochou octu. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky. Vložíme očistené a nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu, bobkový list, olúpané paradajky a mleté čierne korenie. Všetko spolu uvaríme domäkka, primiešame nakrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotretým cesnakom. Do porcií na tanier pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a nakrájanú pažítku. Polievka musí byť hustá.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus