Užické čevapčiči

  autor   3968x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa
350 g zelenej papriky
150 g kajmaku
6 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hovädzie a bravčové mäso dvakrát pomelieme, osolíme a okoreníme. Pomleté mäso dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu stáť. Potom tvarujeme šúľky dlhé 5 cm a hrubé ako prst. Zelené papriky zo všetkých strán opražíme, pokropíme studenou vodou, prikryjeme obrúskom a odložíme na 1 hodinu. Opečené papriky olúpeme, osolíme a okoreníme. Čevapčiči ugrilujeme. Pred podávaním ich potrieme kajmakom a obložíme pečenými paprikami ochutenými olejom, octom a nasekaným cesnakom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus