Vajcia na polomäkko zapečené so špenátom

  autor   2267x

Suroviny:

Špenát
7 až 8 vajec
smotana
2 lyžice masla
cibuľa
petržlen
biely chlieb.

Postup:

Špenát nakrájame, vyžmýkame, zbavíme tekutiny a položíme na zohriatu panvicu s maslom, trochou nakrájanej cibule a petržlenu. Necháme zovrieť. Keď sa tekutina vyparí, špenát zahustíme trochou nakrájaného chleba, necháme na 2 minúty prevrieť a zahustíme smotanou. Keď asi po 6 minútach stuhne, preložíme ju na misu, ostrím noža zarovnáme povrch špenátu a položíme naň vajcia, ktoré sme uvarili na polomäkko. Posypeme nastrúhaným chlebom, polejeme 1 lyžicou roztopeného masla a ešte asi 70 sekúnd zohrievame na silnom plameni.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus