Vajcia namäkko - základné predpisy

  autor   6176x

Postup:

1. Varianta: Vodu necháme zovrieť, odstavíme a vajcia do nej opatrne vložíme naberačkou, aby sme nerozbili škrupinu. Hrniec zakryjeme a po zovretí varíme ešte 3 minúty.
2. Varianta: Vajcia dáme do chladnej vody a vyberieme ich keď voda začne vrieť.
3. Varianta: Vajcia dáme do vriacej vody, po 1 minúte varu odstavíme a vo vode necháme ešte 5 minút.

Vajcia sa však môžu variť aj bez toho, aby zovrela voda. Vtedy dáme vajcia do hrnca, zalejeme vriacou vodou a vyberieme ich po 2 až 3 minútach. Takto pripravené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotuhý žĺtok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus