Vajcia v ananásovej omáčke

  autor   1109x

Suroviny:

200 g ananásu
4 vajcia
1 čajová lyžička maizeny
2 paradajky
10 mladých cibuliek s vňaťou
150 g ryž
1 čajová lyžička sójovej omáčky
1 lyžica oleja
1 lyžica octu
trocha ďumbieru
soľ. 

Postup:

Ryžu pomaly varíme v osolenej vode dovtedy, kým sa všetka voda nevyparí, pričom občas premiešame. 5 malých cibuliek nakrájame nadrobno a podusíme na oleji dozlata. Ananás z konzervy necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky, zalejeme octom, pridáme maizenu a pokvapkáme ananásovou šťavou z konzervy. Potom ho pridáme k podusenej cibuľke a spolu prehrejeme na malom ohni asi 10 minút. Do uvarenej ryž zamiešame ananásovú zmes, pridáme sójovú omáčku, ďumbier a olúpané paradajky zbavené jadier a nakrájané na malé kúsky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a prekrojíme napoly. Do stredu väčšej misy uložíme ryžu, na ňu dáme polovičky vajec a ozdobíme mladou cibuľkou aj s vňaťou nakrájanou na prúžky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus