Vajcové rezance s mäsovou omáčkou

  autor   2048x

Suroviny:

450 g hovädzieho mäsa
450 g vaječných rezancov
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na plátky)
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
3 nasekané strúčiky cesnaku
1 nasekaná cibuľa
2 nasekané jarné cibuľky
1 lyžica sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
120 ml kuracieho vývaru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja. Cesnak a ďumbier pražíme v ňom asi 2 minúty. Pridáme cibuľu a pražíme asi 3 minúty. Pridáme zelenú papriku a mleté hovädzie mäso a oprážame asi 1 minútu. Pridáme polovicu soli, paradajkový pretlak, sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Pražíme ďalšie asi 3 minúty. Vývar zmiešame s kukuričným škrobom a pridáme do panvice. Varíme do zhustnutia a až mäso zmäkne. Medzitým varíme rezance v osolenej vode asi 4 minúty a necháme ich odkvapkať. Polejeme ich studenou vodou a znovu ich necháme odkvapkať. V panvici zohrejeme zvyšujúci olej. Pridáme rezance a necháme ich zohriať. Rozložíme ich na tanier a navrch nalejeme mäsovú omáčku. Ozdobíme ich nasekanými jarnými cibuľkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus