Vajcovo - vínové fondue

  autor   2635x

Suroviny:

1 vajce
2 žĺtky
1 lyžička maizeny
250 ml bieleho vína
nastrúhaná kôra z pol citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
50 g cukru.

Postup:

Vajce, žĺtky, maizenu, cukor, víno, citrónovú kôru a šťavu dobre rozšľaháme v malom hrnci. Dáme do vodného kúpeľa a šľaháme tak dlho, kým masa nie je penistá. Masu prelejeme do hrnca na fondue a necháme slabo vrieť na variči. Podávame s piškótami, pieskovým koláčom, citrónovým koláčom, bielym chlebom, kúskami banánu, pomaranča, melónu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus