Vaječná omeleta bez prísad

  autor   2836x

Suroviny:

3 vajcia
lyžica mlieka
lyžica masla.

Postup:

Vajcia vlejeme do misky alebo do hrnčeka, posolíme, pridáme trochu mlieka a lyžičkou alebo vidličkou ušľaháme. Vzniknutú masu vlejeme na panvicu s horúcim maslom a na slabom plameni upečieme. Panvicu zľahka pohybujeme, aby sa zmes rovnomerne prehriala. Keď začne tuhnúť, z dvoch strán prehneme okraje do stredu, aby mala tvar podlhovastého pirôžka. Omeletu uložíme na tanier alebo na oválnu misu prehnutou časťou nadol, potrieme kúskom masla a hneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus