Valeriánový šalát s oškvarkami

  autor   2122x

Suroviny:

50 g prerastenej slaniny
4 plátky bieleho chleba bez kôrky
100 g valeriány poľnej
3 lyžice bieleho vína (alebo octu) so sherry
1 lyžica ostrej horčice
1 strúčik cesnaku
6 lyžíc orechového oleja
2 lyžice margarínu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Chlieb nakrájame na kocky. Šalát preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Ocot rozmiešame s horčicou, trochou soli a korením. Cesnak obielime, prelisujeme a spolu s olejom postupne primiešame do nálevu. Margarín vložíme do nádoby a pri výkone 600 W 1 minútu ohrievame. Pridáme nakrájaný chlieb. Pri výkone 600 W pražíme 2 minúty. Slaninu nakrájame na kocky a v inej nádobke za 4 minúty pri výkone 600 W opečieme dochrumkava. Šalát zmiešame s nálevom. Podávame na tanieri posypané kockami opražného chleba a oškvarkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus