Vanilkový chlebík

  autor   2148x

Suroviny:

Cesto I: 200 ml sladkého mlieka
300 g polohrubej múky
30 g droždia
soľ. Cesto II: 2 vajcia
100 g masla
100 g práškového cukru
vanilkový cukor; maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu. Plnka: 50 g hrozienok
50 g mandlí.

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame droždie, pridáme polohrubú múku, trochu soli a vypracujeme husté cesto. Z cesta vyvaľkáme bochník, ktorého povrch narežme, vložíme ho do nádoby s teplou vodou, prikryjeme vrchnákom a dáme vykysnúť. Medzitým si pripravíme druhé cesto. Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme zmäknuté maslo a všetko spolu vymiešame do peny. Keď prvé cesto vykysne a svoj objem zdvojnásobí, necháme ho odkvapkať, preložíme do inej misy, pridáme druhé cesto a dobre spolu spracujeme. Cesto musí byť hladké, aby sa nelepilo na ruky. Nakoniec pridáme očistené hrozienka a nasekané olúpané mandle (namiesto mandlí môžme použiť aj orechy alebo oriešky). Cesto dáme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou, prikryjeme obrúskom a dáme vykysnúť. Vykysnutý chlebík pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus