Varená ryža II.

  autor   7044x

Suroviny:

450 g ryž
2 lyžice oleja
štipka soli.

Postup:

Zoberieme ktorýkoľvek druh ryž s dlhými alebo strednými zrnkami. Prepláchneme ju 5 krát vo vode a potom prilejeme toľko studenej vody, aby siahala 2.5 cm nad povrch ryž. Pridáme soľ a olej a uvedieme do varu. Raz ju zamiešame, prikryjeme a zvoľna varíme asi 7 minút, až sa voda celkom vsiakne. Odstavíme ju z plameňa a podávame. Varená ryža by mala byť nadýchaná, ale mala by mať dosť vlahy okolo zrniek, aby sa dala ľahko naberať jedacími paličkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus