Varená špargľa

  autor   7784x

Suroviny:

500 g špargle
125 ml vody
trochu cukru
štipka soli.

Postup:

Špargľu olúpeme, odstránime končeky, umyjeme a dáme do nádoby. Pridáme vodu, soľ a cukor. Prikryjeme a dusíme 8 minút pri výkone 600 W. V polovici dusenia prevrátime. Špargľu necháme prikrytú tiahnuť ešte 2 minúty. Tip: Dĺžka tepelnej úpravy špargle závisí od kvality a hrúbky. Pred podávaním sa presvedčíme, či je dosť mäkká, a podľa potreby ju ešte 1 až 2 minúty podusíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus