Varené bravčové mäso na studeno

  autor   2731x

Suroviny:

1000 g bravčového mäsa
4 až 5 kyslých uhoriek
štvrť cibule
1 surové vajce
1 vajce uvarené natvrdo
1 žmľa
mleté čierne korenie
soľ. Moridlo: mrkva
petržlen
štvrť kalerábu
štvrť zeleru
pol cibule
1500 ml vody
100 ml octu
4 bobkové listy
10 zrniek čierneho korenia
pol lyžice soli.

Postup:

Nakrájané bravčové mäso osolíme, okoreníme a posypeme malým množstvom nakrájanej cibule. Do toho pridáme surové vajce a jednu namočenú žmľu, nakrájanú nadrobno. Dobre premiešame a sformujeme do valca. Do vnútra dáme vajce uvarené natvrdo a nakrájané kyslé uhorky (môžu byť aj celé). Potom zabalíme do servítky a vložíme do moridla. Po vybratí z moridla varíme asi 1 hodinu. Po vychladnutí nakrájame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus