Varené hovädzie mäso so zeleninou

  autor   1874x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
2 mrkvy
1 menší karfiol
2 mladé póry
pol zeleru
1 cibuľa
1 klinček
3 zrnká čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a vcelku dáme do osolenej chladnej vody. Varíme 1 hodinu. Potom pridáme očistenú cibuľu, nakrájanú mrkvu, zeler, pór, klinček a korenie. Neskôr pridáme očistený a na ružičky rozobratý karfiol. Všetko uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme na tanier, nakrájame na plátky a obložíme uvarenou zeleninou. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou. Môžme podávať aj s rôznymi omáčkami - paradajkovou, citrónovou a podobne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus