Varený alebo pečený tvarohový závin

  autor   3110x

Suroviny:

Cesto: 500 g múky
1 vajce
50 ml oleja
1 čajová lyžička soli. Plnka: 500 g tvarohu
5 vajec
100 ml kyslej smotany
soľ. Poleva na varené štrukli: 70 g masla
100 g strúhanky. Poleva na pečené štrukli: 300 ml kyslej smotany
1 žĺtok.

Postup:

Do preosiatej múky zamiešame vajce, olej a soľ. Prilejeme trocha vody a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, vajec, kyslej smotany a soli. Na rozvaľkané cesto rozotrieme plnku a cesto zvinieme. Závin položíme na vymastený plech a tupou hranou noža ho nakrájame na kusy dlhé asi 15 cm. Plech dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 o C približne 10 minút. Štrukli vyberieme, polejeme zmesou žĺtka a kyslej smotany a upečieme dozlata. Pri príprave vareného závinu použijeme do plnky iba 2 vajcia. Závin nakrájame na menšie časti, ktorých konce dobre stlačíme, aby plnka nevytiekla. Štrukli varíme v osolenej vode. Podávame posypané strúhankou opražnou na masle.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus