Varený kohút

  autor   5493x

Suroviny:

1 kohút (sliepka)
1 viazanička zeleniny do polievky
5 klinčekov
2 bobkové listy
10 kusov čierneho korenia
2 čajové lyžičky soli.

Postup:

Kohúta umyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Kohúta dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť. Z času na čas pozbierame z povrchu dierkovanou varechou penu, až kým nie je vývar čistý. Pridáme zeleninu do polievky, korenie, soľ, bobkové listy a klinčeky. Na minime varíme asi 1 hodinu 45 minút. Kohúta potom vyberieme z vývaru, necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Vývar precedíme cez husté sito. Stiahneme z neho kožu, mäso oddelíme od kostí, nakrájame, dáme do vývaru a servírujeme ako polievku. Použiť ho môžme aj pri príprave kuracieho šalátu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus