Variácie s lístkovým cestom

  autor   3660x

Suroviny:

Bravčové mäso (bôčik
plece)
vajcia uvarené natvrdo
údený hovädzí alebo bravčový jazyk
špenát
surová slanina
1 žĺtok
lístkové cesto
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou, ktorá sa skladá z mletého bravčového mäsa, z vajec uvarených natvrdo a nakrájaných na kocky, z údeného jazyka nakrájaného nadrobno, zo špenátovej omelety a surovej slaniny; dochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou mletej sladkej červenej papriky. Lístkové cesto zvinieme, zo zvyškov cesta urobíme na povrchu rôzne vkusné ozdoby a uložíme na pekáč. Potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus