Varšavské držky

  autor   3026x

Suroviny:

1000 g držiek
200 g koreňovej zeleniny
30 g hladkej múky
100 g masla
hovädzí vývar
citrónová šťava
majorán
ďumbier
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Držky niekoľkokrát dobre umyjeme, očistíme, chvíľu povaríme, vodu vylejeme, držky znova prepláchneme v teplej vode, vložíme do hrnca, zalejeme hovädzím vývarom a niekoľko hodín varíme až domäkka. Po uvarení ich necháme vychladnúť vo vývare, aby ostali svetlé. Len potom ich nakrájame na širšie rezance. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom, v ktorom sa varili držky, pridáme nakrájané držky, osobitne na masle podusenú koreňovú zeleninu a mletú červenú papriku, okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a ďumbierom, osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a ešte trocha povaríme. Podávame so zemiakmi, s haluškami alebo len s chlebom a pivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus