Vasina torta

  autor   2975x

Suroviny:

Cesto: 5 vajec
200 g mandlí
50 g masla
1 lyžica múky
5 lyžíc práškového cukru. Plnka I: 6 žĺtkov
150 g masla
150 ml mlieka
200 g orechov
100 g čokolády na varenie
1 pomaranč
5 lyžíc práškového cukru. Plnka II: 6 bielkov
250 g práškového cukru
400 ml vody.

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Primiešame múku a uvarené a olúpané mandle. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do pripravenej masy. Tortovú formu potrieme maslom, pomúčime, nalejeme do nej cesto a vložíme ju do rúry. Cesto pečieme pri teplote 180 oC. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť vo forme, až potom ho vyklopíme. Pripravíme si plnku I: Mlieko zmiešame s 1 lyžicou cukru a pomletými orechmi a zmes pomaly privedieme do varu. Žĺtky so zvyšným cukrom dobre vymiešame. Orechovú zmes odložíme z ohňa, necháme vychladnúť, vmiešame do nej žĺtkovú masu a nakoniec pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu a rozpustenú čokoládu. Maslo vymiešame, pridáme k mase a všetko spolu dobre premiešame. Krémom naplníme prekrojený tortový korpus. Pripravíme si plnku II: Vodu s cukrom varíme, kým nevznikne polohustá masa. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do masy. Potom krém odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Tortu potrieme plnkou II a podľa chuti ozdobíme kandizovaným ovocím. Tortu podávame vychladenú.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus