Vianočná hrachová polievka

  autor   2590x

Suroviny:

suchý hrach
hlavu
chvost a ikry z ryby
koreňovú zeleninu
cibuľu
olej
hladkú múku
čierne korenie
majorán
rascu
soľ.

Postup:

Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. Vývar nalejeme do hrachu. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. Polievku môžeme zjemniť kúskom masla. Podávame s opraženou žemľou, pokrájanou na kocky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus