Vianočná juška

  autor   3044x

Suroviny:

Stredne veľká cibuľa
maslo a olej
ml. červená paprika
hladká/polohrubá múka
jucha
2 poriadne hŕste sušených húb
hovädzí bujón
cesnak

Postup:

Spravíme si zápražku z nakrájanej cibule podľa možnosti nadrobno, 1-2 PL múky,masla a trocha oleja; ja to robím všetko podľa oka :) Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme asi 1 PL ml. červenej papriky (kto chce polievku viacej pikantnejšiu, namiesto sladkej ml. papriky pridá pálivú ml. papriku)zamiešame, ale nenechávame dlho na ohni, aby nám nezhorkla. Hneď zalejeme vodou asi do 3/4 hrnca. Necháme zovrieť. Zatiaľ premyjeme sušené huby(2x), v poslednej vode ich môžeme nechať trocha napučať. Za varu vody prilejeme juchu. Každý podľa chuti.Akú kyslú ju chcete mať. Ja som už doliavala aj liter juchy. Bola výborná. Pridáme hovädzí bujón, samozrejme ak robíme 9 litrov polievky, pridáme 2 bujóny, ďalej cesnak, zasa podľa chuti min. 4 prelisované strúčiky a viac. Necháme zovrieť, pridáme huby a ďalej varíme. Podľa potreby dochutíme. Čím dlhšie juška stojí, tým je lepšia, je to ako s kapustnicou. Fotografie nemám, keďže je to jednoduchá pôstna polievočka a mi si bez nej Vianoce nedokážeme ani predstaviť, verím, že s jej prípravou nebudú žiadne problémy. Prajem dobrú chuť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus