Viedenská teľacia pochúťka

  autor   1951x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna
50 g slaniny
2 lyžice smotany
250 ml smotany
50 g masla
125 ml bieleho vína
50 g zeleru
sardelová pasta
30 g cibule
15 g kapár
10 g múky
10 g strúhanky
1 klinček
soľ.

Postup:

Teľacie mäso zo stehna odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme slaninu nakrájanú na kocky, 10 g masla, lyžicu kapár, na kolieska nakrájaný zeler, cibuľu a klinček. Všetko asi 3 minúty pražíme. Pridáme mäso, podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút. Medzi pečením potrieme mäso sardelovou pastou. Keď je mäso skoro mäkké, natrieme ho riedkou kašou zo sladkej smotany a múky a na chvíľu zapečieme. Mäkké upečené mäso nakrájame, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, pridáme biele víno, povaríme, precedíme a nalejeme na mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus