Viedenské pľúcka

  autor   2561x

Suroviny:

400 g teľacích pľúc
400 g teľacieho srdca
150 g koreňovej zeleniny
2 kyslé uhorky
10 kapár
1 lyžica horčice
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
50 g bravčovej masti
200 ml mäsového vývaru
šťava z 1 citróna
kôra z polovice citróna
cukor
zelená petržlenová vňať
8 zrniek čierneho korenia
1 bobkový list
na hrot noža tymianu
ocot
soľ.

Postup:

Vnútornosti umyjeme a dáme variť do osolenej vody, do ktorej sme pridali očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno, celé čierne korenie, bobkový list a tymian. Asi po hodine mäkké vnútornosti vyberieme, nakrájame na jemné prúžky a zbavíme ciev a žíl. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a oložíme na teplé miesto. Cibuľu, kyslé uhorky, kapary, zelenú petržlenovú vňať a kôru z citróna nakrájame nadrobno a opečieme na masti, na ktorej sme opražili múku a trocha cukru. Prilejeme toľko mäsového vývaru, aby sme dostali hustú omáčku, ktorú ešte povaríme asi pol hodiny. Nakoniec primiešame horčicu, omáčku, podľa potreby okyslíme trochou octu, vložíme do nej uvarené vnútornosti a trochu ich zohrejeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus