Viedenský hovädzí rezeň

  autor   3067x

Suroviny:

4 rezne (môžu byť aj z morčacieho alebo teľacieho mäsa)
2 vajcia
30 g nastrúhaného syra
20 g masla
1 citrón
20 g oleja
50 g hladkej múky
100 g strúhanky na obaľovanie
mleté čierne korenie
soľ. Na šalát: 1 kyslá smotana
1 hlávka šalátu
2 lyžice citrónovej šťavy
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zo šalátu odstránime zvädnuté listy. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru. Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme. Jemne nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou. Rezne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Na panvici zohrejeme maslo a olej, rezne opražíme z oboch strán dozlata. Šalátové listy roztrháme na menšie kúsky. Na tanier dáme rezne a ozdobíme ich kúskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme kyslou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus