Viedenský zeleninový šalát

  autor   1591x

Suroviny:

250 g majonézy
4 uvarené zemiaky
1 menší zeler
2 zelené papriky
4 paradajky
1 čerstvá malá uhorka
zväzok reďkoviek
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
1 menšia cibuľa
citrónová šťava
ocot
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistené paradajky dáme na chvíľu do horúcej vody, potom ich olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Očistený a umytý zeler rozštvrtíme, nakrájame na tenké plátky a chvíľu povaríme v osolenej a okyslenej vode. Očistené a umyté zelené papriky rozpolíme, jadrá vyberieme a papriky nakrájame na rezance. Reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska, olúpanú uhorku nastrúhame na plátky, uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, osolíme, okoreníme, okyslíme octom a premiešame. Do majonézy zamiešame trocha soli, mletého čierneho korenia a práškového cukru, horčicu, worcestrovú omáčku a citrónovú šťavu. Nakoniec ochutenú majonézu zľahka zamiešame do šalátovej zmesi. Podávame s čerstvými rožkami alebo chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus