Vínna pena

  autor   2409x

Suroviny:

100 g smotany na šľahanie
3 vajcia
250 ml bieleho vína
6 lyžíc cukru
šťava z pol citróna
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry.

Postup:

Cukor, biele víno, citrónovú šťavu a citrónovú kôru vymiešame so žĺtkami až do peny. Penu dáme do misky a v mikrovlnej rúre varíme 5 minút pri výkone 500 W. Potom ju 2 minúty šľaháme ručným elektrickým šľahačom a na chvíľu dáme do chladničky. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zapracujeme do vychladnutej peny. Naplníme do predchladených pohárov a vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Tip: Vínny krém uchovávame v chladničke prikrytý fóliou, aby nenabral pachy iných potravín.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus