Višňový koláč na francúzsky spôsob

  autor   3985x

Suroviny:

10 g masla
2 vajcia
1 lyžica rumu
40 g cukru
125 ml mlieka
300 g višní
100 g polohrubej múky
1 struk vanilky
práškový cukor na posypanie
1 štipka soli.

Postup:

Plochú formu vytrieme maslom. Vajcia a cukor vyšľaháme na penu. Vanilku pozdĺžne narežme, dreň vyškrabeme a spolu s mliekom, soľou a rumom zamiešame k vyšľahaným vajciam. Primiešame preosiatu múku. Polovicu cesta dáme do formy. Višne umyjeme, rozdelíme na cesto a prikryjeme zvyšným cestom. Koláč pečieme 8 minút pri výkone 490 W. Podávame teplý a posypaný práškovým cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus