Vitello tinnato

  autor   2135x

Suroviny:

1000 g teľacieho mäsa
150 g tuniaka z konzervy
3 sardely
125 ml šľahačky na šľahanie
250 ml majonézy
120 ml bieleho vína
1 viazanička zeleniny do polievky
1 lyžica kapár
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
750 ml zeleninového vývaru (instant)
chemicky neošetrený citrón
bobkový list
celé čierne korenie
soľ.

Postup:

Zeleninu a cibuľu očistíme a umyjeme. Do hrnca dáme zeleninu, cibuľu, bobkový list, citrónovú kôru, pár zrniek korenia, víno a zeleninový vývar. Necháme zovrieť. Do polievky dáme očistené, umyté a osušené mäso. Ešte raz ho necháme zovrieť a na minime varíme asi 30 minút. Mäso necháme vychladnúť v polievke. Tuniaka zlejeme a necháme odkvapkať na site. Nakrájame. Do mixéra dáme 125 ml studenej polievky, tuniaka, sardelky, smotanu na šľahanie a všetko pomixujeme. Vmiešame majonézu, osolíme, okoreníme a ochutíme 3 pretlačenými cesnakmi s citrónovou šťavou. Teľacie mäso vyberieme z polievky, osušíme a nakrájame na hrubé plátky. Do formy nalejeme toľko tuniakovej omáčky, aby nepresvitalo dno. Mäso vložíme do formy a zalejeme zvyšnou omáčkou tak, aby bolo mäso celkom zakryté. Formu zakryjeme priehľadnou fóliou a mäso necháme odležať najmenej na 60 minút, najlepšie však celú noc v chladničke. Pred podávaním ozdobíme paradajkami, vajciami uvarenými natvrdo a petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus