Vyprážaná zelená fazuľka

  autor   3121x

Suroviny:

400 g zelenej fazuľky
4 lyžice mlieka
2 vajcia
1 lyžica hladkej múky
tuk na vyprážanie
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zelenú fazuľku očistíme a prekrojíme na dve polovice tak, aby sme dostali asi 5 centimetrové kúsky. Zalejeme osolenou vriacou vodou a varíme na miernom ohni 10 až 15 minút. Precedíme a necháme odkvapkať. Vajcia rozšľaháme s mliekom, múkou, strúhankou, korením a soľou. V pripravenom cestíčku obalíme kúsky zelenej fazuľky a ihneď vypražíme v rozpálenom tuku. Podávame teplé, s bielym pečivom alebo bagetou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus