Vyprážané baklažány s cesnakovou omáčko

  autor   2651x

Suroviny:

2 stredne veľké baklažány
1 vajce
hladká múka
strúhanka
soľ. Omáčka: 2 mladé cibuľky s vňaťou
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
citrónová šťava
kôpor
korenie
soľ.

Postup:

Olúpané baklažány pokrájame na pol až 1 cm široké kolieska. Rozložíme ich na čistú utierku, osolíme a počkáme, kým pustia vodu. Medzitým pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme a kôpor nasekáme. Pripravenú zeleninu zmiešame s olejom, soľou a korením a dochutíme citrónovú šťavu. Kolieska baklažánov obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Baklažány vyprážame na oleji vo fritovacom hrnci. Hotové jedlo polejeme cesnakovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus