Vyprážané kozľa

  autor   2340x

Suroviny:

750 g kozľaťa
110 g pokrmového tuku
60 ml mlieka
65 g hladkej múky
125 g strúhanky
1 vajce
soľ.

Postup:

Očistené mäso vložíme do vriacej osolenej vody a rýchlo ho ovaríme (oblanžírujeme), najviac 4 až 5 minút. Ovarené kozľa vložíme do studenej vody, ktorú niekoľkokrát vymeníme až kozľa vychladne. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Takto pripravené kozľa nakrájame na porcie, posolíme, obalíme a v rozpálenom tuku vypražíme po oboch stranách pomaly dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus